Brela

omiljeno turističko odredište
Vrelo ljepote

Brela

Brela su malo turističko mjesto na Makarskoj rivijeri. Brela nude bogatstvo kristalno čistog mora, 6 km prirodnih šljunčanih plaža, miris i ljepotu guste borove šume koja je većim dijelom zaštićeni spomenik kulturne baštine, brojne pješačke staze koje se isprepliću od šetnice duž mora, preko starih zaselaka koja se ponose starom dalmatinskom arhitekturom, sve do samih vrhova planine Biokovo.

Preljepa plaža

Jakiruša

Dugačka plaža Jakiruša proteže se čitavom obalom istoimenog naselja. Prelijepa je, kao i druge plaže blizu Brela, a zbog svoje dužine ima različite konstitucije obale. Većinom je prirodno šljunčana plaža, no ima zidanih dijelova. Negdje su zidovi ukrašeni kamenom, dok su drugi dijelovi betonski platoi. Na pojedinim mjestima plaža Jakiruša ima prirodnog hlada, ali je većinom na suncu. Malene uvale odlična su mjesta za kupače, iako se u njima može vidjeti pokoji čamac privezan u plićaku. To ne smeta kupanju, baš naprotiv, odlični su kao dodatak ljetnom ugođaju.

Jedna od najljepših plaža u europi

Punta rata

Nagrađena Plavom zastavom za najviši stupanj ekološke čistoće mora, plaža Punta rata privlači kupače prekrasnim plavetnilom mora te sjenom stoljetnih borova.

Američki časopis Forbes uvrstio je plažu Punta rata među 10 najljepših plaža na svijetu, gdje zauzima visoko 6. mjesto, a u Europi čak prvo mjesto kao najljepša europska plaža.

Plaža je šljunčana, zbog čega je prikladna za obitelji s djecom. Lijepo je uređena i nudi ležaljke, suncobrane, tuševe i razne vodene sportove.